Wednesday, September 28, 2011

nothing to compare


hello world . how was your day ?
fine maybe . memang gila bila jadi syok sndiri
sndiri tanya , sndiri jawab .
ommmmjayyyy !
nothing to compare ?
jyeahhhh , memang tadakpa punn na compare
kat sini , harini , detik ini , saat ini , dan yang se-ini2 dengannya
okayy , whatt is it act ?
okayyy , just wanna let you know how my attitude really look like
acyn nie bukan jenis yang suka dibandingkan + membandingkan
boleh belahh lhaa nak bandingkan acyn dengan orang laen
taksuka , so bila dah taksuka ,
tayah gedik nak buad tao
and , acyn ada experience dibandingkan dengan orang laen
and i was like jhrbjcyfkknxcbv!@#$%^&*
err ' tasuketasuke .
but , acyn hormat sikit TUKANG PEMBANDING tuu
tak tnjuk kemarahan sikit punn
so , pandai2 lahhh paham sndiri
sebab apa tak tnjuk ?
sbab pmbanding tuu myMOHAMAD maa
malas nak gadoh lebih2
kembali kepada tajuk di atas
tambah2 lagi bila si pembanding membandingkan kita
dengan orang yang sangat menjengkelkan hati kita
eeuuww , please lhaa machhaaa
situasi 1 :

boy : u nyanyi untuk i , kalao tak i merajuk .,
gurl : hmm , give me few minutes . nnt i nyanyi untuk u
boy : okayy . u nyanyi la sekarang
gurl : sat laa sayang uyy . i segan lhaaa
boy : if u ta nyanyi u sama mcm EX GF i laaa . # tp uEX GF i memang tasuke nyanyi ,
gurl : ouhh okay . nyanyi sndiri lhaa !

pehhh ~ memang pedih laaa . ex gf kud .
if org laen maybe boleh accept !
lelaki memang tak mau jaga perasaan pempuan
urgh , bia laaa !
suka haty laaa , tapi contoh neyy ,
tadak kena mengena ngn acyn okayy ,
jangan salah faham
ehh nak ss dah dengan ' si dia '
Kbye !



Sunday, September 25, 2011

♥ him ♥

assalammualaikum semua :)
sehadkahhh ? saya sihat . sangat2 .
tapi demam . bukn demam yg kena makan ubat .
demam yang kena pegy jumpa si dia
and it is called " DEMAM RINDU "
mengaku , memang rindu dia . sangatsangat ,
even kitorang duduk dekat , tapi tak macam yg korang sangka .
tak macam couple2 laen yg salu jumpa bila duduk dekat2
hee , tapi dulu acyn macam tuu #hariharijumpa
since , something wrong dengan abang acyn tuu
haa start tuu yg jarang sangat nak jumpa
dugaan kan dy ?
takpaa , harineyy un ada cadang nak jumpa
tapi , si dia tido . letih kud . takpa .
bukan nak marahh . sebab malam tuu , dia tak tido lansungg .
ehh sat , dy call lhaa .

!@#$%^&*blablabla

hee , dy baru bangun tido . ahh , comeyy je :)
act , dy ta tido dari semalam . dah laa , keja satu hari .
balek pukul 2++AM then , txt sat . kdyt acyn plak low .
takpala , pastuu , acyn tido . dy kal pukoi 5.55 AM
dy kata taley tido . kesiannya .
dy taley tido sebab dy pk daddy dy , dnga cerr #sedihsial
takpala , ingatkan dy haty keringg , sebenarnya dy penyayang gila
taksangka sangat . sayang dy !

mohamad sayangg , takpa laa . owg ta mara . owg pham dy .
dy , kalau owg laen boleh , takkan dy takboleh kan ?
takpa dy , owg akan slalu ada ngn dy .
dy punn boleh ubah naseb keluarga dy .
owg syg dy sgt2

so , orang laen yang ta kenal dy
akan cakap dia centu dan cenny
walaupun dia dah bnyak saketkan haty acyn
remember , people ain't perfect
acyn try bg dia peluang
and he grab the chance
dia dah tak macam ' dia ' yang dulu
dia dah berubah . saya sayang dia .

♥ mohammad syamil bin noor azenan ♥



Saturday, September 24, 2011

Wake up in the morning , jatuh terguling .


holaaa , kawan2 . ada cerita lucu neyy #bukanLUCAHtaooo
haaa , hary jumaat . ingat tak jumaat ?
acyn na pegy sekolah . malam tuu , duk pulun buad hw eko bg siap .
tapi tak siap punn . sebab bnyak sangat .
actually , tak bnyak punn , tp sebab acyn duk tangguh dr awai taon tuu ,
tuu yang jadi banyak uhh .
then , esok da siap pakai baju sekolah semua .
nak turun bawah dahhh , nak p sekolah
turun2 tangga tuu ,
anak tangga yg 1st , selamat :)
mai ky 2nd punya anak tangga ,
tba2 kain tersangkut .
!@#$%^&*
terkejut jugak . ta sangka akan jatuh smpai macentuu
terguling laaa saya smpai bawah
naseb ada 7 anak tangga ja
lau ta , mampuih acyn kann ?
hee , dad ada kt bawah terkejut
smpai tak terkata apa
diamm jaa , nak sambut acyn punn , taley .
dad punn ta sangka .
lau acyn un tasangka , dad mesti lagy tasangka kann ?
so friendss , jangan ingat aku nak lari dari jansee yaa .
aku tak p sekolahh , sebab jatuh tangga .
bukn sebab ta siap nota eko
saket tau dakk ?

takpala , chiouww .
nak p pasar malam satt

p/s : mohamad syamil , sayang hang ja . okay ? jangan risau laaa . ilymteieh <3


Thursday, September 22, 2011

new arrival

dalam rapid , masa balek hntaq mina tuu

tnggu bus , otw nak p hnaq mina apa sala lau snap2 luu

minah tesco . dia bukan saya !

2x4 = 8
k bye

alvin and the chipmunk(s) girl version

picture sewaktu dan selepas menghantar mina ronggeng
hahah , kayy bye !

wet (^^,)


rajennya aku kann ?
biarlahhh !
heran apa kau ?
nak gitau nehhh acyn sangat geram dengan abah
okayy , balek sekolah selalunya dia ambek awai
so ingatkan dia nak ambek awai lhaa
takpaa tunggu
kalau hari cerah takpa bhaiii
daripada hujan rintik , sampai lebat buah kaww mia
my dad tak mai2 lagyyy ?
terbaekk aa abah !
masa lebat tuhh , semua dah kalud2 cari tempat berlindung
acyn nie plak duk budget abah nak mai dah
budget punya budget
takmaiiiiiii jugaaaakkkkkk !
yang duk tnggu bus kat bus stop
dah kalud berdiri atas bench tuuu daa
acyn boleh plak relaxx kat luaq tuhh
habehh lencunnnn
semua duk tengokkk , ouh dad thankss laaa !
sampai hujan dah renyai balek , baru dia datang
ingat taktau jalan nak mai sekolah dahh
chiouwww , duk geram neyy !

btw daddy , this think make me LOVE youu even moree

it was done ✔




assalammualaikum
okayy , stalker and blogger
jyeaaaahhhhhh i'm back
okayy rindu blog ney
sorry for ignoring you a few weeks

* SWEET *

look at the picure
what i've done hurh ?
hahah , sangatsangat memberansangkan
acyn da buad dokumen2 gyla for account
okayy , ' bad girls gone good '
tak sangka dapat siapkan dalam masa sehari
sebab sangat peninggg
tapi , ta siap sepenuhnya
dahh cikgu suruh siapkan sampai situ dulu
so , sampai situ dulu la
hope semangat yang berkobar2 ney berterusan
* macam bodo *
semalam laa neyy , balek skola terus tido (^^,)
then , pukul 8 baru bangun ** hebatkan saya
bangun2 mandi plus makan2
terus naek bilik buad hw account tuu
and it was done [ ] around 2 AM
okayy saya sangat happy
biarlah orang nakk kata saya pulun or what
sebab baru settle smpai dokumen dah nak heboh2
heyy , biarlah blog aku kann ?
kayy bye !



Saturday, September 17, 2011

no caption at all =,=''

heyy there , thanks for reading my clumsy blog .
hee , and for my loyalty stalker , welcome to my page .
stalk while youu can . thanksss !
okayy lhaaa , since everything had change . he is starting his new life , helping his father for the whole day .
nemind lhaaa . its for his own good .
but then , i felt lonely cuz he never leave me for so longg .
sokeyy lahhh , malaih aku na ber-english2 sangat .
teraboqq mua cukup . hee , tapaa , try ja punn .
kalau harihari macam neyy kan , boley mati tau takk .
hm , kesian acyn .
okayy next topic please ?

harineyy ( evening ) temann frenn : mina pegy date2 dngan ' d ' dia .
okayy mina , hang memang balas dendam kat aku kann ?
memang aku pulak yg jeles tgok hang ngn dia .
kalau selalu , aku yang seronok bg hang jeles kann .
kali neyy , hang date depan aku , aku snap hampa .
memang terbaek lhaaa bhaii !
dah lhaa sweet sampai taktau nak bagi tahap apa kat hampa dua ney .
hurh , geram kudd . saja bagi aku rindu dia .
takpa , dugaan . aku da boleh rasa macam mana hang rasa sebelum neyy .
terima kasih , hang dah aja aku .
nanti , aku janji tak buad hang macam tuu dah pendendam .
haaaa , melawak ja punn .

malam pulak ?
pergi tanjung bunga , rumah tsunami tuu
ada jamuan makan besarbesaran punya
okayy , best gila kat sana sebab ada kembaq yang gyla
at the same time terjumpa sayang saya azmira
bestt gilaaa , keja snap jaa sikembaq tuu
well , orang ada NIKON D3100 kann
kejaaa snap ja lhaaa
hasil snap-an kembaq akan diupload nanti2 lhaa
makan sampai dah penuh perut acynn ney
cuma nak tabik dy punya rojak jaaaa
sedappp uah kaw punya lhaaa

okayy , satgi pagi nak jumpa sayang saya
so , kena tido awal , walaupun tak berapa nak awal sangat
dia punya pasal kann ,
okayy stalker , gua chiouwww dulu lhaaa
t pape , gua post laen naaa ?
gudluck , thankkss .
ilovemySTALKER .


----- > i drop my tears again . ily *








Thursday, September 8, 2011


peepss , look there
what was it ?
cell phone kan 
so  , faham tak apa yang acyn try sampaikan ?
buadbuad faham je lahhh
better !

act , acyn nak new cellphone
tp , tengok dwet raya mcm takmao bg acyn beli fune baru ja
hurh ! gerammm nehhhh .
takpallaaaa , tengok la cena
tp , hope sangat dapat fune tuu
kalao bolehh nak CORBY II
sebab yg tuu murah jaa
lagypunn acyn neyy bukan nya org kaya mcm korang sume
tapi nanti , fune tuu akan sama dengan miera idora
tapi takpa , bukan nya dy pakai fune tuu
dy tukaq fune ngn boy dia
fune dy ________________ 
* secret laa kan sayang *
hahahahhahaha ! 

mummy , bagi laa kat kakak wang secukupnya
untuk beli fune tuu 
please please !
kakak bukannya ada fune punn
nanti kak tini balek UiTM dahh
kena bagi balek fune dy
kesiann lhhhaaa sama
harytuu da jnjy kan ?
nasebb lhaaa !

and sebab simkad baru aku
aku gadoh dengan maongkok kesayangan
satu number ja yg bezakan numb aku ngn dy
tp bukn sebab tuu la km gadoh
sebab apa punn takpala
jangan duk sebok sangat orang punya cerr neyy 

k aaaa , chiouw !

Tuesday, September 6, 2011

kasihan dia !

assalamualaikum semua 
since semua dah happy dapat duit raya kan 
acyn pun sama , 
sampai boleyh terlupa yg acyn perlu update blog
heee , perlu laa sangat
jyeahhhhh !
 i feel like blogging tonight
since my topic is quite hot 

i am lazy !
even at school
okayy , that is me , and i am not HYPOCRITE
i know i am lazy 
but ...........
as long as i am doing my own bussiness
so , dont disturb me

whatttt ?
soryy , i am out of topic act
tapi , kesa apa saya ?
acyn punya blog , lantak acyn lhaa !

sebenarnya lahh kan 
tajuk tuu ditujukan untuk 
mohammad saya :)
serius , situation mang da kritkal laa
susah if da jadi mcm nie
kasihan dy kan ?
tapi takpa lhaaa , dugaan semua kita tanggung samasama kayy
acyn tamao lhaa na cite 100%
sebab ada sebab-sebab yang tertentu
okayyy , hope reader semua faham kayy
bukannya acyn kedekut punn

acyn tasuka ada abang lhaa
sebab abang ta faham apa yang adek pempuan dia nak
sebab abang selalu kongkong adek pempuan dy
sebab abang tak pernah percayakan adek pempuan dia
sebab dia lelaki , dan lelaki hanya faham perasaan lelaki 
sebab ego lelaki tinggi

okayy , sebab punya banyak
acyn create semua sebabsebab tuu 
berdasarkan apa yang acyn pena lalui sekarang

life acyn memang complicated
baru jaa berangan nak beraya sakan sampai sebulan
baru raya ke berapa dah timbul masalah
amboyyy , geram nehh !
semua sebab mulut LANCHIOUWW si batu api ney
naseb hang mmbe abg aku !
if tak , bnda takkan jadi macam nie
kesian dy !
mulut hebiaqq ! sebab hg tao tak .
if tak , abg aku okayy ja tao
dah laa , i lost my mood suddenly !

hope that my brother will change his mind
and I , wont stop begging to make everything happen like usual
as i love my old life 

---- > abang , kakak akan cuba sedaya upaya supaya abang tak halang kami dah ! please understabd my                  
           situation ! 
---- > dia , just try the bestest for us to stay together :) hiraukan orang-orang tua tu , suka haty kita lhaa . 
           kita ta kacao depa punn kan ? jangan mengalah sebelum mencuba ! owg sayang dy , owg percaya dy


bye salam ! love yaa <3